Kinderpsycholoog Tilburg

Home   >   Kinderpsycholoog Tilburg

Kinderpsycholoog Tilburg

Een kinderpsycholoog

Het kan voorkomen dat een kind of jongere last heeft van een of meerdere problemen. In dat geval is het mogelijk voor het kind of de jongere om naar een kinderpsycholoog te gaan. De kinderpsycholoog zal door middel van gesprekken met zowel het kind als de ouders proberen om de onderliggende oorzaak te achterhalen. Wanneer deze oorzaak is achterhaald kan er begonnen worden met een behandeling of training. Soms kan het voorkomen dat er onderzoek nodig is, bijvoorbeeld een IQ-test of neuropsychologisch onderzoek. In de meeste gevallen zal dit niet nodig zijn en wordt het probleem achterhaald tijdens de gesprekken.

Therapie en training

Welke therapie of training het beste geschikt is voor het kind of de jongere hangt uiteraard af van de problemen. Soms is er geen therapie of training nodig en voldoen de gesprekken met de kinderpsycholoog. Wanneer er wel een therapie nodig is kan er gekozen worden voor onder andere speltherapie, gesprekstherapie, gedragstherapie of hypnotherapie. Wanneer er gekozen wordt voor een training dan kan dit een sociale vaardigheidstraining zijn of een faalangst reductie training. Naast deze therapieën en trainingen zijn er nog meer opties mogelijk, zoals ouderbegeleiding, begeleidende gesprekken op school of opvoedkundige adviezen. Deze opvoedkundige adviezen zullen worden gegeven na een thuisobservatie door de kinderpsycholoog.

Vergoeding en kosten

Voor elk gesprek of consult zullen er kosten worden berekend. In sommige gevallen is een telefonisch consult mogelijk of kan een consult via de e-mail plaatsvinden. Deze kosten zullen vaak lager zijn dan een regulier gesprek of consult. Voor de vergoeding van deze kosten moet worden geregeld bij de gemeente. De zorgverzekeraar vergoed namelijk niet langer declaraties van jeugdzorg. Het is verstandig om contact op te nemen met de gemeente om de vergoeding van de gesprekken te bespreken. Vaak is een verwijsbrief van de huisarts, de kinderarts of een ander medisch specialist nodig. De gemeente zal al je vragen hierover kunnen beantwoorden.

Kindertherapie praktijk Tilburg

Robbert Adriaansens
Grebbe 38
5032 RT Tilburg
T: (013) 468 97 95
E: info@ktpt.nl info@kindertherapiepraktijktilburg.nl