Kinderpsycholoog Tilburg

Home   >   Kinderpsycholoog Tilburg

Kinderpsycholoog Tilburg

Wanneer naar een kinderpsycholoog

Een kind of jongere kan naar een kinderpsycholoog gaan als het jonger is dan 18 jaar. Een kinderpsycholoog behandelt kinderen en jongeren die last hebben van een probleem of meerdere problemen. Omdat een kinderpsycholoog zich heeft gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren zal hij of zij goed in staat zijn om de problemen te achterhalen en uiteindelijk op te lossen. Omdat kinderen erg kunnen verschillen in het ontwikkelingsniveau wordt er voor elk kind een individuele therapie voorgesteld. Uiteraard zullen ook de ouders en eventueel leerkrachten worden betrokken bij de therapie, om het kind of de jongere zo optimaal te kunnen ondersteunen.

Kinderen met problemen

Kinderen en jongeren komen naar een kinderpsycholoog met de meest uiteenlopende problemen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een kind moeite heeft met het verwerken van een emotioneel conflict, zoals het overlijden van een vriend of familielid of een echtscheiding van de ouders. Een kind kan daarnaast ook last hebben van één of meerdere angsten, zoals een angst om alleen te zijn. Het kan ook zijn dat een kind last heeft van depressiviteit, eetproblemen, gedragsproblemen, of lichamelijke klachten waar geen medische oorzaak voor gevonden kan worden. Nadat het duidelijk is geworden waar het kind of de jongere last van heeft zal op basis hiervan een behandelplan opgesteld worden.

Werkwijze en intake

Vaak wordt er voor het eerste gesprek, het kennismakingsgesprek, een intakeformulier ingevuld door de ouders. Tijdens het kennismakingsgesprek met de ouders zal het intakeformulier worden besproken. Hierbij wordt er gekeken naar de hulpvraag van de ouders en het kind en wordt er gekeken naar een mogelijk behandelplan. Het behandelplan kan bestaan uit enkele gesprekken met het kind of de jongere, maar kan ook bestaan uit een langdurige behandeling. Voor welke therapie of training gekozen wordt is afhankelijk van de problematiek en uiteraard ook van het kind of de jongere. Er kan uiteraard ook een combinatie plaatsvinden van verschillende therapieën en trainingen.

Kindertherapie praktijk Tilburg

Robbert Adriaansens
Grebbe 38
5032 RT Tilburg
T: (013) 468 97 95
E: info@ktpt.nl info@kindertherapiepraktijktilburg.nl