Kindertherapiepraktijk Goirle

Home   >   Kindertherapiepraktijk Goirle

Kindertherapiepraktijk Goirle

Therapie voor kinderen en jongeren

Vele kinderen en jongeren kunnen problemen ervaren tijdens het opgroeien. Vaak is het niet direct duidelijk dat er sprake is van een probleem en is het belangrijk om dit te achterhalen. Dit wordt gedaan door de kindertherapeut die in gesprek zal gaan om zo een vertrouwensrelatie aan te gaan. Op deze manier is het mogelijk voor het kind of de jongere om met iemand anders te praten dan zijn of haar ouders. Door middel van gesprekken wordt er geprobeerd om te achterhalen waar het probleem of waar de problemen vandaan komen. Over sommige problemen kunnen kinderen en jongeren beter praten met een therapeut dan met bijvoorbeeld de ouders, zoals wanneer er sprake is van een echtscheiding.

Ondersteuning en begeleiding

Veel kinderen en jongeren lopen lang rond met problemen waarvan ze zelf niet altijd weten waar ze door worden veroorzaakt. Het kan ook erg lastig zijn voor bijvoorbeeld de ouders van het kind of de jongere om er achter te komen wat de problemen veroorzaakt. De kindertherapeut zal door middel van gesprekken achterhalen waar de problemen vandaan komen. De ondersteuning en begeleiding kan bestaan uit het werken aan gedragsverandering, het omgaan met emoties en het verbeteren van de communicatie tussen het kind of de jongere en zijn of haar omgeving, zoals de ouders, broers of zussen of klasgenoten. Er zal een persoonlijk zorgplan worden opgesteld waarin de hulpvraag wordt geformuleerd.

Tarieven en zorgverzekering

De kosten voor de ondersteuning en begeleiding kunnen in sommige gevallen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Vaak is het wel nodig dat je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg. Dit betekent niet dat de ondersteuning en begeleiding ook daadwerkelijk alternatief is. In de meeste gevallen zullen de kosten volledig of in ieder geval gedeeltelijk worden vergoed. Mocht het niet helemaal duidelijk zijn of de ondersteuning of begeleiding wel of niet wordt vergoed dan kun je contact opnemen met je zorgverzekeraar. Zij weten uiteraard precies welk bedrag er volledig of gedeeltelijk vergoed zal worden en zij kunnen je helpen met al je andere vragen.

Kindertherapie praktijk Tilburg

Robbert Adriaansens
Grebbe 38
5032 RT Tilburg
T: (013) 468 97 95
E: info@ktpt.nl info@kindertherapiepraktijktilburg.nl