Sociale vaardigheden

Home   >   Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden-/weerbaarheidstraining

Binnen onze praktijk hebben wij op dit moment 3 verschillende groepen in de leeftijd van 7 t/m 10 jaar11 t/m 13 jaar en 13 t/m 16 jaar (middelbare school).

Er wordt met sport en spel activiteiten gewerkt aan het leren samenspelen, leren afspreken en het leren voegen naar andermans wensen. Daarnaast wordt geoefend met het adequaat verbaal leren aangeven wat je niet leuk vindt en het voor jezelf opkomen.Ook het adequaat leren omgaan met boosheid en frustratie kan een belangrijk thema zijn.

De therapie/ begeleiding wordt afgestemd op het niveau en de hulpvraag van de kinderen die aan de groep deelnemen. Zo ontstaan er voor ieder kind meerdere oefenmomenten per therapie. Er is geen vast programma zodat beter afgestemd kan worden op de doelen van ieder kind afzonderlijk. Dit vergroot de effectiviteit van de behandeling.

De kinderen formuleren met behulp van de therapeut en de ouders de doelen waaraan gewerkt wordt tijdens de therapie.

Alle groepen zijn open groepen, dit betekent dat kinderen op elk moment kunnen in en uitstromen. Er is steeds sprake van een diversiteit aan hulpvragen zodat de deelnemers van elkaar kunnen leren maar ook steun aan elkaar kunnen ervaren.

Er vindt overleg plaats met de ouders en waar nodig met school zodat het geleerde op zoveel mogelijk situaties afgestemd en toegepast kan worden.

Succeservaring vinden wij zeer belangrijk!!

 

unnamed

Kindertherapie praktijk Tilburg

Robbert Adriaansens
Grebbe 38
5032 RT Tilburg
T: (013) 468 97 95
E: info@ktpt.nl info@kindertherapiepraktijktilburg.nl